Selasa, 7 Mei 2013

05052013 ... Hari mengundi seMalaysia.

5.5.2013 - tarikh yang amat mendebarkan buat diriku saat jumlah undian diumumkan. ini kali kedua aku melaksanakan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia buat negara tercinta. PRU-13 kali ini juga buat pertama kalinya petugas SPR mencalit cari para pengundi sebagai tanda tiada pengundi hantu yang nak tumpang memangkah. no..no..no.. kami rakyat Malaysia tak benarkan okey..
 
 kami 3 beradik mengundi di tempat yang sama.
 
cantik enai dijari kami kan??
 
Alhamdulillah.. keputusan rasminya semua orang dah tahu dah. no need to explain here. lega rasa hati sebab pemimpin negara masih milik orang Islam. itu yang penting sekali. tapi agak kecewa juga sebab jumlah undi sedikit merosot dan bangsa lain yang banyak menang kerusi dun/parlimen. takpe-takpe... next election kita tukar.
 
Selesai mengundi kami semua lunch di WangsaWalk. seronok anak2 bergurau senda sesama mereka. alwani pulak malu sokmo.

Alwani tunduk malu ketika didokong uda.
 
en suami mengundi di Felda Tersang. good job darling.
 
ok.. sila abaikan masalah handphone tak boleh upload gambar ye.. my en suami dah sent gambar. sekian. hihihi..
 
buat masa sekarang ni gambar tak boleh nak post sebab my handphone takleh nak detect usb port. ini semua gara2 si comel Alwani telah membaling handphone ibu dia dan masuk terus ke dalam mangkok mee maggi Aiman. huhuhu... bertuah punya baby kan. tunggu en suami transfer gambar to pc then i'll post it later.
 
ok untuk post kali ini... jangan lupa singgah dan membeli-belah di Alwani Baby Land tau. tq

Tiada ulasan:

Catat Ulasan