Jumaat, 21 Ogos 2015

2015 - my new baby

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada readers. Semoga sihat dan gembira selalu walau di mana saja uols berada.
 
Untuk makluman readers... ahli keluarga kami telah bertambah dengan kehadiran seorang putera pada 9/2/2015. Alhamdulillah. Itu sebabnya blog kesyanganku ini lama tak update. Antara sebabnya ialah.. sepanjang proses mengandung, tiada mood nak update blog.  Awal-awal pegnen memang mabuk agak teruk sebab moorning sickness dan gastrik. Anak-anak sebelum ni masa mengandungkan mereka.. hilang mabuk pegnen hilang juga gastrik tapi mengandung yang ini pula makin berlarutan gastriknya sampailah usia kandung masuk 8 bulan. Haaaa.... uols bayangkanlah betapa seksanya.. kurang makan .. gastrik.. lebih makan pun gastrik... satu lagi tak boleh pandang pc lama-lama. Buka jer blog ni... rasa pening dan nak muntah. uish...memang rasa lain sangat pegnen kali ni. Syukur Alhamdulillah... akhirnya aku selamat melahirkan baby boy dengan berat 3.33kg.
 
 
 muka tembam... gemukss
 
tunggu ayah sampai nak balik rumah dah.. yeay!!

 kali pertama jejak ke rumah disambut oleh Alwani. Alhamdulillah alwani tidak ada rasa cemburu malah amat sayang dengan adiknya. first word alwani.. "alala..comelnya baby.."
 
 lena tanpa berbedung.
 
usia 7 hari.. ayah cukur rambut baby. Alhamdulillah.

 lebih selesa tidur meniarap
 
belum sampai umur sebulan dah lasak tidurnya
 
 
usia 2 bulan.. wajah baru lepas khatan di klinik najwa shah alam.

alwani jaga adik. sehari lepas khatan dah ok.. Alhamdulillah..

first time ayah bawak jejalan ke sunway pyramid.


sayang kamu berdua... kalian amat istimewa. kalian membesar dalam rahim ibu dan selamat dilahirkan dengan sempurna walaupun ibu mu ini pesakit kanser. syukur Alhamdulillah..Allah Maha Pelindung.


terima kasih en suami. Jasa mu tetap ku kenang walaupun diriku ini kekadang cepat sentap.. huhuhuhu  peace!!


1 ulasan:

  1. Tahniah.
    Masya Allah comel baby :)

    BalasPadam