Selasa, 30 November 2010

Krista 2010

26hb Nov adalah hari terakhir juna di Krista Bandar bukit Puchong 2. insyaAllah next year sambung semula di krista yg sama.so, aktiviti annual concert n graduation telah diadakan di IOI Resort Putrajaya tepat jam 3pm. setibanya kami di sana juna telah diandam oleh guru kelas.sempat la ayahnya snap bbrp gambar tuk kenang2an.hasilnya...jeng..jeng..jeng...


 time ni dia mcm tak caya je pakai gaun india.hehehe..
finally...jadi la org india sekejap....

antara aktiviti2 yg disertai oleh juna.

1.  tarian 1Malaysia.


2.   tarian Endang.

3.   menyanyi beramai2.


 lagu pertemuan dan perpisahan.

 lagu gelang si paku gelang

lagu sekolah : Krista. masa lagu dinyanyikan parents pun ikut nyanyi sekali.


p/s: nak tgk gambar2 yg lain serta klip video bleh lihat di FB.
Anak-anakku
sesungguhnya kami as parents rasa sebak dan terharu apabila melihat anak2 di atas pentas menerima gift serta membuat persembahan. terdetik di hati kami menerima hakikat bhw juna semakin membesar seiring dgn pemikiran akal seusianya. doa kami tidak putus mendoakan dia sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah walau di mana sj dia berada.begitu juga buat along. pencapaian pelajaran aiman di sekolah kebangsaan dan sekolah agama sepanjang tahun 2010 turut meningkat. seorg abang yg boleh diharap utk menjaga adiknya ketika ketiadaan ayah dn ibu dirumah. aiman juga telah dipilih untuk menjadi pengawas sekolah juga pengawas pusat sumber. tak sangka dlm nakal2 pun dia boleh dipilih utk menjawat 2 jawatan di sekolah. hasil perbincangan kami suami isteri, kami sepakat utk menerima tawaran as pengawas pusat sumber. Aiman juga telah dipilih untuk menyertai pertandingan gigi tercantik peringkat sekolah dan yes... dia juara kategori lelaki umur 8 tahun. hahahaa... cam tak caya je..tapi itulah hakikatnya...sijil yg diterima adalah bukti yg dialah juara.


no 3 dlm peperiksaan akhir tahun sekolah agama (jayid jiddan)
. 
buat anak2 ibu dan ayah, percayalah kami amat dan terlalu sayangkan kalian berdua. doa tulus ikhlas dr kami tidak pernah dilupakan. semoga kalian sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah, ditetapkan iman, dipertingkatkan sifat sabar dlm diri serta menjadi anak2 yang soleh, menghormati org tua, mengasihi yg muda serta memiliki akhlak yg mulia. kalian adalah harta kami dunia akhirat.


Keluarga bahagia. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan